Skip to main content

Εμφυτεύματα Δοντιών & Laser: Τι Είναι

Γενικότερα, η χρήση του Laser στον ιατρικό και τον οδοντιατρικό τομέα είναι ευρέως διαδεδομένη, καθώς η δράση του είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική. Η χρήση των Laser συγκεκριμένα στις οδοντιατρικές θεραπείες είναι στις περισσότερες περιπτώσεις συμπληρωματική σε άλλες κλασσικές διαδικασίες. Η ταξινόμηση που υπάρχει είναι τα Laser μαλακών ιστών και τα Laser σκληρών ιστών, ανάλογα πάντα με τους ιστούς με τους οποίους έρχονται σε επαφή.

Η χρήση των λέιζερ πραγματοποιείται χωρίς αναισθησία και ο Γναθοχειρουργός πρέπει να είναι πάντα πλήρως καταρτισμένος και πολύ έμπειρος σχετικά με το μήκος κύματος του Laser που χρησιμοποιείται στην κάθε διαδικασία. Η θεραπεία περιεμφυτευματίτιδας και περιοδοντίτιδας με λέιζερ αποτελεί μια αποτελεσματική και ασφαλή λύση για τον ασθενή.

Oralis Dental Center

Αποκτήστε Ένα Λαμπερό Χαμόγελο

Εμφυτεύματα Δοντιών & Laser
Εμφυτεύματα Δοντιών & Laser

Στο Oralis Dental Center, φροντίζουμε κάθε ασθενή με ξεχωριστό τρόπο, αντιλαμβανόμενοι πάντα τις ιδιαίτερες ανάγκες του καθενός.

Στόχος μας είναι να ανταποκρινόμαστε διαρκώς και ολοκληρωτικά στις απαιτήσεις του εκάστοτε προβλήματος, ενώ συγχρόνως δημιουργούμε ένα φιλικό περιβάλλον εμπιστοσύνης.

Εμφυτεύματα Δοντιών & Laser: Τι Είναι το Πρωτόκολλο EmunDo

Η χρήση των οδοντιατρικών Laser, ιδιαίτερα η φωτοδυναμική θεραπεία, αποτελεί μια πρωτοποριακή μέθοδο που βασίζεται στη χορήγηση ενός “φωτοευαισθητοποιητή”. Στην πιο σύγχρονη μορφή της, η φωτοδυναμική θεραπεία ονομάζεται και “φωτοθερμική θεραπεία”. Ένα από τα θεραπευτικά πρωτόκολλα που εφαρμόζεται για την αντιμετώπιση περιοδοντικών και περιεμφυτευματικών νόσων είναι το πρωτόκολλο EmunDo.

Η χρωστική EmunDo® διεγείρεται μέσω της ακτινοβολίας του Laser, προκαλώντας μία μοναδική θερμική διαδικασία που καταστρέφει αποτελεσματικά όλα τα είδη μικροβίων, χωρίς βλάβη στους παρακείμενους υγιείς ιστούς. Το ιατρείο μας εγγυάται άμεσα αποτελέσματα με απόλυτη ασφάλεια, βασιζόμενο στην μακρά εμπειρία του.

Εξειδικευμένη Ιατρική Ομάδα

15

Χρόνια Εμπειρίας

10000

Διαδικασίες Τοποθέτησης

1000

"Δόντια Σε 1 Μέρα"

98

Επιτυχία

Πώς Λειτουργεί η Τεχνική της Θεραπείας Περιεμφυτευματίτιδας

Η τεχνική της θεραπείας για περιοδοντίτιδα και περιεμφυτευματίτιδα με το πρωτόκολλο EmunDo αποτελεί μια σύγχρονη διαδικασία η οποία πραγματοποιείται αυστηρά και μόνο από εξειδικευμένο Γναθοχειρουργό με πολυετή εμπειρία. Η ασφάλεια και η απόλυτη ικανοποίηση του ασθενούς από το τελικό αποτέλεσμα είναι η πρώτη προτεραιότητα του Oralis Dental Center

Η θεραπευτική διαδικασία με το πρωτόκολλο EmunDo περιλαμβάνει μια σειρά από βήματα. Αρχικά, η εταιρεία παρέχει έτοιμο το kit, το οποίο μέσα περιέχει δύο φιαλίδια. Έπειτα λαμβάνεται με σύριγγα 1 ml απιονισμένου νερού από το ένα φιαλίδιο και αναμειγνύεται με ολόκληρη την ποσότητα σκόνης πράσινου της ινφρακυανίνης στο δεύτερο φιαλίδιο.

Ακολούθως, εφόσον το διάλυμα γίνει ομογενές, λαμβάνεται με σύριγγα και γίνεται έγχυση του διαλύματος του φωτοευαισθητή μέσα στον περιοδοντικό ή στον περιοεμφυτευματικό θύλακο. Μόλις ολοκληρωθεί αυτό το βήμα, γίνεται μηχανική απομάκρυνση των μικροβιακών εναποθέσεων και μέσω αυτής της μεθόδου αποφεύγεται η πρόκληση αιμορραγίας και η απορρόφηση της ακτινοβολίας από την αιμοσφαιρίνη.

Ενδεικτικά Πριν και Μετά

Δείτε όλα τα Πριν & Μετά

Στο επόμενο βήμα γίνεται ακτινοβόληση κάθετα προς την εξωτερική επιφάνεια των ιστών, με την ειδική θεραπευτική χειρολαβή σκέδασης, ενώ πραγματοποιείται η ενεργοποίηση του φωτοευαισθητοποιητή διαμέσου των ούλων. 

Στο δεύτερο στάδιο πραγματοποιείται η χρήση οπτικής ίνας με ειδικό άκρο, κάτι που επιτρέπει την ακτινοβόληση για 5 έως 15 δευτερόλεπτα. Η οπτική ίνα εισέρχεται στη συνέχεια εντός του θυλάκου και εκτελούνται κυκλικές κινήσεις σε όλο του το εύρος. 

Το τρίτο και τελικό στάδιο περιλαμβάνει τη χρήση οπτικής ίνας με επίπεδο άκρο με διάρκεια ακτινοβόλησης από 5 έως 15 δευτερόλεπτα ανά επιφάνεια θυλάκου. Η οπτική ίνα που εισέρχεται εντός του θυλάκου εφάπτεται στο εξωτερικό τοίχωμά του ενώ ακολούθως γίνεται αποεπιθηλιοποίηση και αφαίρεση του κοκκιώδους ιστού στην έκταση της φλεγμονής.

Με την ολοκλήρωση των συγκεκριμένων διαδικασιών, στην ίδια συνεδρία είναι δυνατό να αφαιρεθούν οι μικροβιακές εναποθέσεις από την εμφυτευματική επιφάνεια. Ακριβώς η ίδια διαδικασία μπορεί να εφαρμοστεί μέχρι και άλλες δύο φορές μέσα σε ένα διάστημα μιας εβδομάδας μεταξύ των συνεδριών, όποτε αυτό χρειάζεται.

Έπειτα πραγματοποιείται επανεξέταση του ασθενούς σε χρονικό διάστημα 4-6 εβδομάδων. Ακολουθεί η φάση διατήρησης του θεραπευτικού αποτελέσματος με επανεξέταση ανά 2-3 μήνες.

Η θεραπεία εμφυτευμάτων δοντιών με λέιζερ με το πρωτόκολλο EmunDo είναι μια πολύ εξειδικευμένη διαδικασία που προσφέρει άμεση και αποτελεσματική λύση όταν υπάρχουν μικροβιακές νόσοι. Το ιατρείο Oralis Dental Center προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις σε κάθε πρόβλημα και εγγυάται άμεσα αποτελέσματα με απόλυτη ασφάλεια. 

Close Menu
ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ