Skip to main content

Ορθοδοντική: Τι Είναι & Πώς μας βοηθάει;

Η Ορθοδοντική είναι ο κλάδος της Οδοντιατρικής που ειδικεύεται στη διάγνωση, πρόληψη και θεραπεία προβλημάτων που έχουν να κάνουν με τη θέση των δοντιών και των γνάθων καθώς και με τη σχέση μεταξύ τους. Τέτοιου είδους προβλήματα προκαλούν ανωμαλίες στη σύγκλειση των δοντιών, δηλαδή στον τρόπο που εφάπτονται τα δόντια της άνω γνάθου με αυτά της κάτω.

Η ορθοδοντική θεραπεία έχει προφανή αισθητικά οφέλη, αφού βελτιώνει σημαντικά την εμφάνιση του προσώπου μας και προσφέρει όμορφα χαμόγελα. Όμως δεν είναι μόνο αυτό. Μια ιδανική σύγκλειση των δοντιών μας δίνει σωστότερες αναλογίες προσώπου, με πιο υγιή δόντια και καλύτερη άρθρωση.

 • Αποκαθιστά τη λειτουργικότητα του στόματος μας.
 • Βοηθά στην πρόληψη τερηδόνας και περιοδοντικών προβλημάτων.
 • Βοηθά στην αποφυγή τραυματισμών σε δόντια και ούλα.

Dr. Κωνσταντίνος Τσιότρας

Οδοντίατρος – Ορθοδοντικός

Βιογραφικό

Ορθοδοντική Παίδων & Εφήβων

Οι περισσότεροι νέοι γονείς αναρωτιούνται σχετικά με την ηλικία που πρέπει τα παιδιά τους να εξεταστούν για πρώτη φορά από τον ορθοδοντικό. Σύμφωνα με την Αμερικάνικη Ομοσπονδία Ορθοδοντικών, η πρώτη ορθοδοντική επίσκεψη του παιδιού πρέπει να γίνεται όταν είναι 7 ετών. Η ηλικία αυτή είναι η κατάλληλη για τη διάγνωση των ιδιαίτερων θεραπευτικών και αναπτυξιακών αναγκών του κάθε παιδιού, όπως και τυχόν σκελετικές ανωμαλίες, όπως είναι η στενή άνω γνάθος και ο προγναθισμός άνω-κάτω γνάθου. Εάν τα παιδιά εξεταστούν νωρίς, τότε η αντιμετώπιση και η θεραπεία μπορούν να γίνουν με απλό κι ανώδυνο τρόπο.

Δείτε Περισσότερα

Ορθοδοντική Ενήλικων

Σύμφωνα με στοιχεία της Αμερικανικής Ορθοδοντικής Εταιρείας, μια στις τέσσερις ορθοδοντικές θεραπείας παρέχεται σε ενήλικες. Τα ορθοδοντικά προβλήματα που μένουν χωρίς θεραπεία και έγκαιρη αντιμετώπιση πολύ συχνά οδηγούν σε επιπλέον οδοντιατρικά προβλήματα, όπως είναι η τερηδόνα, οι νόσοι των ούλων και η δυσκολία στη μάσηση. Η Ορθοδοντική Επιστήμη έχει εξελιχθεί και αναπτυχθεί σε εξαιρετικά σημαντικό βαθμό πλέον, κάτι που καθιστά την ορθοδοντική θεραπεία ενηλίκων άνετη και ασφαλή.

Δείτε Περισσότερα
Οδοντίατρος - Ορθοδοντικός

Dr. Κωνσταντίνος Τσιότρας

 • Απόφοιτος 2008 της Οδοντιατρικής Σχολής CAROL DAVILA του Βουκουρεστίου Ρουμανίας (πτυχίο DMD).
 • Ολοκλήρωση του Μεταπτυχιακού τίτλου ειδικότητας στην Ορθοδοντική και Οδοντοπροσωπική Ορθοπεδική (Msc) το 2011.
 • Συνεργασία με το Οδοντιατρικό Τμήμα της κλινικής της σχολής Ευελπίδων για την κάλυψη αναγκών του το διάστημα 2013-2014.
 • Από το 2020 διατηρεί ιδιωτικό οδοντιατρικό ιατρείο στα νότια προάστια με αποκλειστικό αντικείμενο την ορθοδοντική αισθητική αποκατάσταση.
 • Μέλος της Εταιρίας Ορθοδοντικής και Γναθοπροσωπικής Μελέτης και Έρευνας και της Ορθοδοντικής Εταιρίας Ελλάδος.

Ψηφιακή Ορθοδοντική

Σήμερα, στην εποχή της ταχείας τεχνολογικής ανάπτυξης, η Ορθοδοντική αλλάζει με μεγάλη ταχύτητα, περισσότερο ίσως από ό,τι ποτέ άλλοτε στο παρελθόν. Η καινοτομία και η τεχνολογία αποτελούν τις κύριες δυνάμεις που την κινούν προς αυτήν την κατεύθυνση. Στον τομέα της ψηφιακής τεχνολογίας, η Ορθοδοντική έχει καταγράψει τη μεγαλύτερη πρόοδο σε σχέση με άλλους κλάδους της Οδοντιατρικής. Καινοτομίες όπως οι ενδοστοματικοί σαρωτές, η θεραπεία με νάρθηκες, τα εικονικά consultation και η παρακολούθηση θεραπείας, τα ολοκληρωμένα λογισμικά και η ψηφιακή τεχνολογία σε Brackets είναι μόνο μερικά παραδείγματα των καινοτομιών που έχουν επιταχύνει τις αλλαγές στην Ορθοδοντική.

Δείτε Περισσότερα

Διάφανοι Νάρθηκες Invisalign

Βασικά χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα αυτής της ορθοδοντικής μεθόδου είναι τα εξής:

 • Οι αόρατοι νάρθηκες.
 • Η απόκτηση φυσικού και λαμπερού χαμόγελου.
 • Η εύκολη αφαίρεση των αόρατων ναρθήκων τη στιγμή της θεραπείας.
 • Δεν υπάρχει ερεθισμός στα ούλα και στα δόντια.
 • Γίνεται καθορισμός ενός εικονικού πλάνου θεραπείας για τα δόντια του ασθενούς από την αρχή έως το τέλος της θεραπείας, το οποίο είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες του.
Δείτε Περισσότερα

Διάφανοι Νάρθηκες BE-Aligned

Οι διάφανοι αφαιρούμενοι νάρθηκες ορθοδοντικής θεραπείας BE Aligned, είναι σχεδόν αόρατοι! Τους φοράτε παντού, στη δουλειά, το γυμναστήριο, στη διασκέδαση. Οι περισσότεροι γύρω σας δεν θα προσέξουν καν ότι τους φοράτε, ενώ μέρα με τη μέρα θα βρίσκεστε αβίαστα, ένα βήμα πιο κοντά στο πιο τέλειο χαμόγελό σας! Αφαιρούνται κατά τη διάρκεια των γευμάτων, δίνοντάς σας μεγαλύτερη ελευθερία.

Δείτε Περισσότερα

Επιταχυνόμενη Ορθοδοντική Θεραπεία

Τα πλεονεκτήματα της Επιταχυνόμενης Ορθοδοντικής Θεραπείας 180 Ημερών είναι τα εξής:

 • Σύντομος χρόνος θεραπείας, καθώς μέσα σε 180 ημέρες φτιάχνετε το χαμόγελό σας.
 • Απαιτούνται πολύ λίγες επισκέψεις.
 • Αποτελέσματα που είναι άμεσα και θεαματικά.
 • Τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι σχεδόν αόρατα.
Δείτε Περισσότερα

Γλωσσικά Σιδεράκια

Από τα τέλη της δεκαετίας του 1970 η ανάγκη για τοποθέτηση ορθοδοντικών μηχανισμών στη μέσα (γλωσσική) επιφάνεια των δοντιών προς την πλευρά της γλώσσας αυξήθηκε σημαντικά. Ο λόγος ήταν, κυρίως, η μεγάλη ζήτηση για βελτιωμένα αισθητικά αποτελέσματα κατά τη διαδικασία της ορθοδοντικής θεραπείας. Η Ορθοδοντική με γλωσσικά σιδεράκια ήρθε να καλύψει αυτές τις ανάγκες. Ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, η συγκεκριμένη μέθοδος είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη και εφαρμόζεται κατά κύριο λόγο σε ενήλικες ασθενείς που αντιμετωπίζουν ορθοδοντικά προβλήματα.

Δείτε Περισσότερα

Κεραμικά Σιδεράκια

Τα κεραμικά σιδεράκια έχουν δοκιμαστεί πολλά χρόνια στην ορθοδοντική και έχουν μεγάλη επιτυχία. Ωστόσο, η εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας σε συνδυασμό με τις αυξανόμενες ανάγκες για βελτιωμένη αισθητική, δημιούργησε την ανάγκη για νέους, καινοτόμους ορθοδοντικούς μηχανισμούς που δεν επηρεάζουν αρνητικά τη συνολική εικόνα του ασθενούς κατά τη διάρκεια της ορθοδοντικής θεραπευτικής διαδικασίας. Έτσι, το μέταλλο αντικαταστάθηκε από υλικό που έμοιαζε περισσότερο στο χρώμα του δοντιού, τη πορσελάνη. Έτσι, δημιουργήθηκαν σιδεράκια από πορσελάνη, τα γνωστά πλέον κεραμικά σιδεράκια.

Δείτε Περισσότερα

Μεταλλικά Σιδεράκια

Τα μεταλλικά σιδεράκια επιτυγχάνουν άριστα αποτελέσματα στην ορθοδοντική θεραπεία, χωρίς να ενοχλούν τον ασθενή. Έχουν μικρό μέγεθος και είναι αποστρογγυλεμένα, δεν περιέχουν νικέλιο στη σύνθεση οπότε αποφεύγονται τυχόν αλλεργικές αντιδράσεις, ενώ παράλληλα έχουν μεγάλη ακρίβεια στην κατασκευή τους. Τα μεταλλικά σιδεράκια είναι κατασκευασμένα με τη χρήση laser και προσφέρουν άριστα αποτελέσματα με βελτιωμένη αισθητική εικόνα. Η μικρή και λεία επιφάνεια τους προσφέρει άνεση στους ασθενείς χωρίς να βιώνουν ενοχλήσεις και ερεθισμούς, ενώ λόγω του μικρού τους μεγέθους χρειάζονται ελάχιστη φροντίδα.

Δείτε Περισσότερα

Ενδεικτικά Πριν και Μετά

Δείτε Όλα Τα Πριν & Μετά
Close Menu
ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ