Skip to main content

Χειρουργική Στόματος: Μία Υψηλού Επιπέδου Ιατρική Υπηρεσία

Ο Γναθοχειρουργός Dr. Κωνσταντίνος Ψωμαδέρης, με Πολυετή Εμπειρία σε χιλιάδες επεμβάσεις, σας εγγυάται Υψηλού Επιπέδου Ιατρικές Υπηρεσίες, με Σύγχρονες Τεχνικές και εξοπλισμό με μηχανήματα τελευταίας γενιάς που εξασφαλίζουν την οριστική θεραπεία του ασθενούς και την άμεση επιστροφή του στις καθημερινές του δραστηριότητες.

Σκοπός είναι να κάνουμε τον ασθενή να αισθάνεται άνετα, φιλικά και να δημιουργήσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης, θεωρώντας την ιατρική ως λειτούργημα πάνω από όλα.

Dr. Κωνσταντίνος Ψωμαδέρης MD, DDS, PhD

Στοματικός & Γναθοπροσωπικός Χειρουργός

Βιογραφικό

Εξαγωγή Φρονιμίτη

Οι φρονιμίτες ονομάζονται έτσι, διότι ανατέλλουν μετά την ηλικία των 17-18 ετών, όταν δηλαδή το άτομο ωριμάζει και «αποκτά φρόνηση». Τα συγκεκριμένα δόντια χρησιμεύουν και αξιοποιούνται στη μάσηση, μόνο όμως στις περιπτώσεις που έχουν ανατείλει πλήρως και βρίσκονται στη σωστή σύγκλειση με τα δόντια-ανταγωνιστές της άλλης γνάθου.

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που οι φρονιμίτες δε βρίσκουν χώρο, ώστε να αναπτυχθούν στο στόμα. Το αποτέλεσμα είναι να παραμένουν έγκλειστοι ή ημιέγκλειστοι, δηλαδή να μην εμφανίζονται πλήρως ή και καθόλου.

Δείτε Περισσότερα

Εξαγωγή Δοντιού

H εξαγωγή δοντιού αποτελεί μία από τις πιο γνωστές οδοντιατρικές εργασίες. Είναι μια διαδικασία που μπορεί να πραγματοποιηθεί σε όλες τις ηλικίες και να δώσει οριστική λύση, όταν κρίνεται απαραίτητο.

Είναι όμως φυσικό να υπάρχει απορία για το αν όντως χρειάζεται να προχωρήσουμε σε μία τέτοια διαδικασία. Για να μιλήσουμε γι’ αυτό, πρέπει πρώτα να τονίσουμε ότι στο Oralis Dental Center η εξαγωγή είναι η ύστατη επιλογή, η τελευταία διέξοδος μετά από οποιοδήποτε άλλη θεραπεία.

Δείτε Περισσότερα
Στοματικός & Γναθοπροσωπικός Χειρουργός

Dr. Κωνσταντίνος Ψωμαδέρης MD, DDS, PhD

  • Διευθυντής Στοματικής & Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής, Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center, Αθήνα.
  • Απόφοιτος Ιατρικής Σχολής Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
  • Απόφοιτος Οδοντιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών.
  • Διδάκτωρ Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
  • τ. Επιμελητής Νοσοκομείου Ερυθρού Σταυρού, «Κοργιαλένειο-Μπενάκειο», Αθήνα.
  • Εκπαιδευτής και εισηγητής για την Ελλάδα στην ισοελαστική, μη μεταλλική εμφυτευματολογία.
  • Συγγραφέας πολλών επιστημονικών άρθρων σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά.
  • Κριτής (reviewer) επιστημονικών άρθρων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

Αποκάλυψη Κυνόδοντα

Η Αποκάλυψη Κυνόδοντα αναφέρεται σε μια μικρής έκτασης επέμβαση στα ούλα που πραγματοποιείται με στόχο να αποκαλυφθεί η μύλη του δοντιού. Έγκλειστο δόντι ονομάζεται εκείνο, το οποίο δεν έχει εμφανιστεί στο στόμα μετά την φυσιολογική και αναμενόμενη ηλικία ανατολής του. Ημιέγκλειστο δοντι είναι η περίπτωση που φαίνεται μόνο ένα μικρό τμήμα του δοντιού. Η βασικότερη αιτία που ένα δόντι παραμένει ημιέγκλειστο ή έγκλειστο είναι, επειδή δεν υπάρχει χώρος μέσα στη στοματική κοιλότητα, ώστε το συγκεκριμένο δόντι να αναπτυχθεί.

Δείτε Περισσότερα

Επέμβαση Ακρορριζεκτομής

Κατά την επέμβαση της ακρορριζεκτομής, ο Γναθοχειρουργός ανασηκώνει τα ούλα, ώστε να αποκαλυφθεί το δόντι που παρουσιάζει τη φλεγμονή. Ακολούθως, αφαιρεί το μολυσμένο ιστό και ένα πολύ μικρό κομμάτι από την άκρη της ρίζας του δοντιού.

Στη συνέχεια, ο Γναθοχειρουργός τοποθετεί στην άκρη της ρίζας μια ποσότητα ειδικού υλικού ώστε αυτή να κλείσει. Αυτό το υλικό σφραγίζει ερμητικά το άκρο της ρίζας, με σκοπό να αποφευχθεί η επιμόλυνση του ριζικού σωλήνα. Συγχρόνως, δίνει ερεθίσματα στα κύτταρα του οργανισμού για να δημιουργηθεί ξανά εκ νέου το οστό που έχει καταστραφεί.

Δείτε Περισσότερα

Κύστεις Γνάθων

Ως κύστεις και κοκκιώματα ορίζουμε τις παθολογικές κοιλότητες που δημιουργούνται στα οστά της άνω και της κάτω γνάθου.  Στις περιπτώσεις που υπάρχουν κύστεις, οι κοιλότητες περιέχουν υγρό και περιβάλλονται από μεμβράνη.

Αντίθετα, τα κοκκιώματα δεν έχουν κυστικό τοίχωμα και είναι περισσότερο συμπαγή. Οι δύο αυτές παθήσεις εμφανίζονται εξαιτίας της ύπαρξης νεκρών δοντιών ή και άλλων φλεγμονών του στόματος. Όσο μεγεθύνονται, καταστρέφουν το περιβάλλον οστούν. Ωστόσο, είναι καλοήθεις βλάβες.

Δείτε Περισσότερα

Επέμβαση Εκτομής Χαλινού

Οι χαλινοί του στόματος είναι μορφώματα φυσιολογικά που είναι σχηματισμένα στο στόμα. Το πρόβλημα δημιουργείται όταν είναι μικρότερα από το συνηθισμένο, καθώς σε αυτές τις περιπτώσεις είναι πιθανό να δημιουργήσουν προδιάθεση για περιοδοντική νόσο και πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα και αποτελεσματικά. Γενικά, παρουσιάζονται σε σημαντική συχνότητα στους ανθρώπους, κατά κύριο λόγο από την προεφηβική ηλικία.

Οι βραχείς χαλινοί δυσκολεύουν τις κινήσεις τους στόματος, την ομιλία, καθώς και την άρθρωση. Υπάρχει ο χαλινός της γλώσσας, που βρίσκεται στο κάτω μέρος της, ο χαλινός του άνω χείλους και κάτω χείλους.

Δείτε Περισσότερα
Close Menu
ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ