Skip to main content

Διάφανοι Νάρθηκες Invisalign: Πλεονεκτήματα

Βασικά χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα αυτής της ορθοδοντικής μεθόδου είναι τα εξής:

  • Οι αόρατοι νάρθηκες.
  • Η απόκτηση φυσικού και λαμπερού χαμόγελου.
  • Η εύκολη αφαίρεση των αόρατων ναρθήκων τη στιγμή της θεραπείας.
  • Δεν υπάρχει ερεθισμός στα ούλα και στα δόντια.
  • Γίνεται καθορισμός ενός εικονικού πλάνου θεραπείας για τα δόντια του ασθενούς από την αρχή έως το τέλος της θεραπείας, το οποίο είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες του.

Oralis Dental Center

Αποκτήστε Ένα Λαμπερό Χαμόγελο

Διάφανοι Νάρθηκες Invisalign
Διάφανοι Νάρθηκες Invisalign

Τι Είναι οι Διάφανοι Νάρθηκες Invisalign;

Η Invisalign αποτελεί μια αόρατη τεχνική ορθοδοντικής θεραπείας που χρησιμοποιεί λεπτούς, διάφανους και αφαιρούμενους νάρθηκες, για να διορθώσει ορθοδοντικές ανωμαλίες και να βελτιώσει το χαμόγελο του ασθενούς με θεαματικό τρόπο. Στη συγκεκριμένη μέθοδο, οι διάφανοι νάρθηκες δεν προκαλούν καμία φυσική ή αισθητική ενόχληση, διότι οι ασθενείς είναι δύσκολο να τους αντιληφθούν. Οι νάρθηκες εφαρμόζονται στα δόντια και τα μετακινούν προοδευτικά προς την επιθυμητή θέση, χρησιμοποιώντας υψηλής τεχνολογίας ψηφιακό λογισμικό καθώς και εξελιγμένα υλικά.

Η Invisalign είναι κατάλληλη για ενήλικες και εφήβους και αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για όσους χρειάζονται τη θεραπεία ορθοδοντικής, αλλά δεν θέλουν να φορέσουν τα κλασικά «σιδεράκια» που χρησιμοποιούνται συνήθως.

Τακτικά κάθε 2 εβδομάδες, αντικαθίστανται οι λεπτοί διάφανοι νάρθηκες, που έχουν σχήμα πετάλου και είναι προσαρμοσμένοι, ώστε να μετακινούν τα δόντια σταδιακά. Οι νέοι νάρθηκες συνεχίζουν τη μετακίνηση των δοντιών για 2 εβδομάδες, μέχρι να αντικατασταθούν από τους επόμενους. Με αυτόν τον τρόπο, τα δόντια μετακινούνται σταδιακά και ισιώνουν έως το τέλος της ορθοδοντικής θεραπείας.

Παρόλο που η ορθοδοντική θεραπεία επικεντρώνεται συχνά στη βελτίωση της αισθητικής εμφάνισης των δοντιών και του χαμόγελου, κάθε ορθοδοντική παρέμβαση πραγματοποιείται προπαντός για λόγους υγείας των δοντιών και δευτερευόντως για τη βελτίωση της αισθητικής εμφάνισής τους.

Διάφανοι Νάρθηκες Invisalign: Σύστημα & Τεχνολογία

Το σύστημα Invisalign συνεχίζει να βελτιώνεται. Πρόκειται για ένα πολύ προηγμένο ορθοδοντικό σύστημα με διάφανους ευέλικτους νάρθηκες, το οποίο συνεχώς εξελίσσεται από τότε που δημιουργήθηκε. Η εταιρεία αναπτύσσει συνεχώς νέες τεχνολογίες που βελτιώνουν την απόδοση του συστήματος, με σκοπό να βοηθήσει τους ανθρώπους να έχουν το καλύτερο δυνατό χαμόγελο.

Οι διάφανοι νάρθηκες Invisalign είναι φτιαγμένοι από εξελιγμένα υλικά και επιτρέπουν τον αποτελεσματικό έλεγχο της κίνησης των δοντιών με μεγάλη ακρίβεια, χωρίς να γίνονται αντιληπτοί και να ενοχλούν τον ασθενή. Αυτό σημαίνει ότι οι συγκεκριμένοι νάρθηκες μετακινούν τα δόντια αποτελεσματικά, σε πολύ μικρές αποστάσεις χιλιοστό προς χιλιοστό και με πολύ μεγάλη ακρίβεια, επιτρέποντας ακόμα και την περιστροφή τους όταν χρειάζεται, χωρίς να είναι αισθητοί. Η τεχνολογία περιλαμβάνει επίσης τη 3D εκτύπωση, που χρησιμοποιείται για την κατασκευή εξατομικευμένων, υψηλής ακρίβειας, ναρθήκων.

Ποια είναι η Διαδικασία της θεραπείας Invisalign;

Πριν από την έναρξη της θεραπείας Invisalign, μπορείτε να δείτε μέσω της προηγμένης τεχνολογίας που χρησιμοποιείται, το τελικό αποτέλεσμα του χαμόγελού σας με ψηφιακό τρόπο. Αυτό είναι δυνατό να συμβεί ακόμη και στο πρώτο σας ραντεβού, για να μπορείτε να ξεκινήσετε τη θεραπεία με ασφάλεια και να έχετε μια σαφή εικόνα του τελικού αποτελέσματος από την αρχή. Η τεχνολογία αυτή χαρτογραφεί ολόκληρη τη διαδικασία, δείχνοντας σχεδόν ακριβέστατα το τελικό αποτέλεσμα που θα πετύχετε.

Ακόμη, αντί για τα χειροκίνητα αποτυπώματα για τα δόντια σας, χρησιμοποιούμε έναν ενδοστοματικό σαρωτή για να δημιουργήσουμε ακριβείς τρισδιάστατες ψηφιακές εικόνες των δοντιών σας. Αυτές οι εικόνες χρησιμοποιούνται στην ανάπτυξη ενός εξατομικευμένου πλάνου θεραπείας που είναι σχεδιασμένο αποκλειστικά για εσάς.

Οδοντίατρος - Ορθοδοντικός

Dr. Κωνσταντίνος Τσιότρας

  • Απόφοιτος 2008 της Οδοντιατρικής Σχολής CAROL DAVILA του Βουκουρεστίου Ρουμανίας (πτυχίο DMD).
  • Ολοκλήρωση του Μεταπτυχιακού τίτλου ειδικότητας στην Ορθοδοντική και Οδοντοπροσωπική Ορθοπεδική (Msc) το 2011.
  • Συνεργασία με το Οδοντιατρικό Τμήμα της κλινικής της σχολής Ευελπίδων για την κάλυψη αναγκών του το διάστημα 2013-2014.
  • Από το 2020 διατηρεί ιδιωτικό οδοντιατρικό ιατρείο στα νότια προάστια με αποκλειστικό αντικείμενο την ορθοδοντική αισθητική αποκατάσταση.
  • Μέλος της Εταιρίας Ορθοδοντικής και Γναθοπροσωπικής Μελέτης και Έρευνας και της Ορθοδοντικής Εταιρίας Ελλάδος.

Εξατομικευμένο Πλάνο Θεραπείας με τη Χρήση Εξελιγμένης Τεχνολογίας

Αρχικά, γίνονται λήψεις φωτογραφιών, ακτινογραφιών ή οδοντιατρικών αποτυπώσεων των δοντιών σας. Οι συγκεκριμένες καταγραφές θα χρησιμοποιηθούν, προκειμένου να σχεδιαστεί ένα εξειδικευμένο πλάνο θεραπείας, το οποίο θα είναι λεπτομερές και προσαρμοσμένο ακριβώς στις ανάγκες σας από το γιατρό καθώς και από την επιστημονική ομάδα του, έχοντας κάνει ακριβή υπολογισμό των τελικών θέσεων που θα βρίσκονται τα δόντια σας μετά τη θεραπεία, καθώς και τη συνολική χρονική διάρκεια που θα έχει η θεραπεία.

Αφού ολοκληρωθεί το πλάνο θεραπείας, γίνεται κατασκευή των εξατομικευμένων διάφανων ναρθήκων Invisalign του ασθενούς στο εξουσιοδοτημένο εργαστήριο. Μόλις κατασκευαστούν, οι διάφανοι νάρθηκες στέλνονται στο ιατρείο, και εκεί ο ασθενής θα λάβει μια σειρά από αυτούς τους νάρθηκες, τους οποίους θα πρέπει να φοράει καθημερινά για μεγάλο χρονικό διάστημα, εκτός από τις στιγμές που θα βουρτσίζει τα δόντια του και όταν απολαμβάνει το γεύμα του. Η διάρκεια εφαρμογής κάθε σετ ναρθήκων Invisalign είναι συνήθως 1-2 εβδομάδες, μετά την οποία προχωράτε στο επόμενο σετ.

Διάφανοι Νάρθηκες Invisalign: Θεαματικά Αποτελέσματα

Μόλις ολοκληρωθεί η θεραπεία, το τελικό αποτέλεσμα θα είναι μια πολύ ευχάριστη έκπληξη για εσάς, παρόλο που το αποτέλεσμα του χαμόγελού σας με τους διαφανείς νάρθηκες Invisalign είναι απόλυτα προβλέψιμο, διότι οι διάφανοι νάρθηκες είναι κατασκευασμένοι από ένα ειδικό, εξελιγμένο υλικό που εξασφαλίζει πάνω από 75% προβλεψιμότητα στην μετακίνηση των δοντιών. Η δυνατότητα να γνωρίζετε με ακρίβεια το αποτέλεσμα που θα πετύχετε, καθιστά τη διαδικασία πιο άνετη και ευχάριστη. Όσοι φοράτε τους διαφανείς νάρθηκες Invisalign, νιώθετε αυτοπεποίθηση και άνεση από την αρχή, ενώ οι νάρθηκες δεν σταματούν να διορθώνουν τα δόντια σας σε κάθε στάδιο της διαδικασίας.

Η τεχνολογία που χρησιμοποιείται για τον σχεδιασμό και την κατασκευή των διάφανων ναρθήκων Invisalign, επιτρέπει στους ασθενείς να φορούν τους νάρθηκες όλη την ημέρα χωρίς να τους εμποδίζουν, γιατί είναι σχεδιασμένοι ώστε να εξασφαλίζουν άνετη εφαρμογή στη γραμμή των ούλων, χωρίς ενόχληση των δοντιών. Έτσι, η λειτουργία τους δεν επηρεάζει την καθημερινή ζωή των ασθενών, καθώς μπορούν να φοριούνται συνεχώς για περίπου 22 ώρες την ημέρα, εξασφαλίζοντας την αποτελεσματική επανόρθωση της οδοντοστοιχίας.

Οι διάφανοι νάρθηκες Invisalign θα είναι «σαν αφοσιωμένοι φίλοι που δουλεύουν αδιάκοπα για εσάς» σε όλη τη διάρκεια της θεραπείας, χωρίς να ενοχλούν την καθημερινότητά σας και εξασφαλίζοντας την υγιεινή των δοντιών σας. Θα μπορείτε να απολαύσετε το φαγητό σας και να φροντίζετε τα δόντια σας, ενώ ταυτόχρονα οι νάρθηκες θα εργάζονται αποτελεσματικά για τη βελτίωση της οδοντοστοιχίας σας.

Η δυνατότητα αφαίρεσης των διάφανων ναρθήκων εύκολα και γρήγορα, σας επιτρέπει να απολαμβάνετε όλα τα αγαπημένα σας φαγητά χωρίς περιορισμούς. Επιπλέον, ο ασθενής μπορεί να μασάει την τροφή καλύτερα και να βουρτσίζει τα δόντια του πιο αποτελεσματικά, ενώ μπορεί να χρησιμοποιεί και νήμα.

Διάφανοι Νάρθηκες Invisalign: Συντήρηση του Αποτελέσματος Μετά τη Θεραπεία

Για την ορθοδοντική θεραπεία Invisalign, πρέπει να πραγματοποιούνται επισκέψεις στο ιατρείο περίπου κάθε 6 με 8 εβδομάδες, ώστε ο γιατρός να ελέγχει την πρόοδο και να παραδίδει τους νέους διάφανους νάρθηκες στον ασθενή. Ο χρόνος θεραπείας εξαρτάται από τη σοβαρότητα του προβλήματος, αλλά συνήθως διαρκεί από 8 μέχρι 18 μήνες και περιλαμβάνει τη χρήση πολλών ναρθήκων ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ασθενή.

Μετά από την ολοκλήρωση της συγκεκριμένης ορθοδοντικής θεραπείας που ακολουθήσατε, είναι πολύ πιθανό να χρειαστείτε μία εφαρμογή συγκράτησης, προκειμένου να διατηρήσετε τη νέα θέση των δοντιών σας και το νέο σας χαμόγελο. Αυτό συμβαίνει, διότι τα δόντια έχουν την τάση να επιστρέφουν στην προηγούμενη θέση τους πριν την ορθοδοντική θεραπεία.

Ενδεικτικά Πριν και Μετά

Δείτε Όλα Τα Πριν & Μετά

Διάφανοι Νάρθηκες Invisalign: Εμπειρία & Εξειδίκευση Ορθοδοντικού

Μπορεί η παραπάνω διαδικασία να χρησιμοποιεί προηγμένα αυτοματοποιημένα συστήματα τεχνολογίας, αλλά είναι σημαντικό να κατανοήσει ο καθένας ότι ο ορθοδοντικός είναι αυτός που σχεδιάζει και αποφασίζει για κάθε κίνηση των δοντιών και όχι ένας υπολογιστής με βάση αυτοματοποιημένες διαδικασίες. Η εμπειρία και η εξειδίκευση του ορθοδοντικού παίζουν έναν καθοριστικό ρόλο στην αξιοποίηση της συγκεκριμένης προηγμένης τεχνικής, προκειμένου να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα της θεραπείας.

Close Menu
ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ