Skip to main content

Τι Είναι οι Όψεις Πορσελάνης

Οι όψεις πορσελάνης είναι πολύ λεπτές προσθετικές εργασίες που συγκολλούνται στην εξωτερική επιφάνεια των μπροστινών συνήθως δοντιών. Στόχος είναι η βελτίωση του σχήματος, του χρώματος και της θέσης τους

Οι όψεις πορσελάνης κατασκευάζονται από ένα κεραμικό υλικό που είναι πιο ανθεκτικό από τη σύνθετη ρητίνη και μιμούνται οπιτικά τα φυσικά δόντια του ασθενούς, διαθέτοντας ανάγλυφα χαρακτηριστικά που είναι απολύτως ίδια. Η εμπειρία του οδοντοτεχνίτη παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, ενώ οι όψεις πορσελάνης αποτελούν το κλειδί για ένα υπέροχο και λαμπερό χαμόγελο.

Oralis Dental Center

Αποκτήστε Ένα Λαμπερό Χαμόγελο

Όψεις Πορσελάνης
Όψεις Πορσελάνης

Πότε Χρησιμοποιούνται οι Όψεις Πορσελάνης;

Οι όψεις πορσελάνης είναι η ιδανική λύση για τις παρακάτω περιπτώσεις:

 • Αποκατάσταση αποχρωματισμένων δοντιών
 • Αραιοδοντία
 • Αποκατάσταση στρεβλοφυίας και τοποθέτηση δοντιού στη σωστή φορά στο οδοντικό τόξο
 • Αλλαγή του σχήματος του υπάρχοντος δοντιού
 • Δημιουργία ενός λευκού και μόνιμου εκθαμβωτικού χαμόγελου

Πότε Δεν Χρησιμοποιούνται οι Όψεις Πορσελάνης

Οι όψεις πορσελάνης δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν:

 • Σε δόντι που έχει ήδη υποβληθεί σε οποιαδήποτε άλλη προσθετική εργασία
 • Σε δόντι στο οποίο λείπει πολύ μεγάλο μέρος οδοντικής ουσίας
 • Σε ασθενείς με βρυγμό
 • Σε ασθενείς με περιοδοντικά προβλήματα

Όψεις Πορσελάνης: Ποια Είναι τα Πλεονεκτήματα

Αρχικά, οι όψεις πορσελάνης επιτρέπουν στα δόντια να δείχνουν υγιή και φυσικά. Χάρη στο υλικό από το οποίο κατασκευάζονται, οι Όψεις Πορσελάνης προσφέρουν ένα λαμπερό χαμόγελο και το αποτέλεσμα διαρκεί.

Συνήθως, οι Όψεις Πορσελάνης απαιτούν ελάχιστη παρασκευή και γενικά δεν απορροφούν χρωστικές ουσίες από το στοματικό περιβάλλον. Επίσης, οι Όψεις Πορσελάνης είναι πολύ ανθεκτικές και διατηρούν αναλλοίωτο το αισθητικό αποτέλεσμα για αρκετά χρόνια.

Οδοντίατρος - Ειδικός Εμφυτευματολόγος

Dr. Μαρίλη Φτούλη DDS

 • Οδοντίατρος, Ειδικός Εμφυτευματολόγος, με εξειδίκευση στην Αισθητική Οδοντιατρική.
 • Απόφοιτος του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
 • Μεταπτυχιακές σπουδές στην Εμφυτευματολογία στο Τufts University της Μασαχουσέτης (ΗΠΑ) και στην Αισθητική Οδοντιατρική στο Πανεπιστήμιο Νέας Υόρκης (ΗΠΑ).
 • Μέλος της Αμερικανικής Εταιρείας Οστεοενσωμάτωσης.
 • Invisalign Certified (Ορθοδοντική με διάφανους αόρατους νάρθηκες).
 • Εξωτερικός Συνεργάτης στο Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center.

Ποια Είναι η Διαδικασία Κατασκευής μιας Όψης Πορσελάνης

Αφού συζητήσετε με τον οδοντίατρο τις αισθητικές σας ανησυχίες και αποφασίσετε να προχωρήσουμε στην κατασκευή μιας όψης πορσελάνης, η διαδικασία ολοκληρώνεται σε 2 με 3 ραντεβού και είναι η παρακάτω:
Αρχικά, ο ασθενής αποκτά πρόσβαση στις πληροφορίες που χρειάζεται να ξέρει πριν προβεί στην επέμβαση. Αυτό το κομμάτι μπορεί να γίνει τηλεφωνικώς ή και μέσω τηλεδιάσκεψης. Αρχικά πραγματοποιείται ελαφρύς τροχισμός των δοντιών και αφαιρείται ελάχιστη ποσότητα οδοντικής ουσίας για να δημιουργηθεί χώρος για την φλούδα πορσελάνης. Η προετοιμασία του δοντιού για τις  Όψεις Πορσελάνης μπορεί να πραγματοποιηθεί με τοπική αναισθησία, ώστε να μην αισθάνεστε καμία ενόχληση.
Έπειτα προχωρούμε στη λήψη αποτυπώματος με τεχνολογία CAD/CAM & Ψηφιακό Σχεδιασμό Χαμόγελου στην επιφάνεια του δοντιού, πάνω στο οποίο κατασκευάζεται μια πολύ λεπτή φλούδα πορσελάνης και τοποθετούμε στον ασθενή προσωρινές όψεις ρητίνης.
Στη τελευταίο ραντεβού βγάζουμε τις προσωρινές όψεις και προχωρούμε στη δοκιμή της όψης πορσελάνης για να βεβαιωθούμε πως ικανοποιεί όλες τις απαιτήσεις μας. Έπειτα την συγκολλούμε στην θέση της με ειδική κονία, καθαρίζουμε τις περίσσειες των συγκολλητικών και ελέγχουμε τη σύγκλειση.

Ενδεικτικά Πριν και Μετά

Δείτε όλα τα Πριν & Μετά

Ποιες Εναλλακτικές Λύσεις Υπάρχουν

Αποκατάσταση δυσχρωμίας, αλλαγή του σχήματος και της θέσης ενός δοντιού, χωρίς μεγάλη οικονομική επιβάρυνση, μπορούμε να έχουμε με τις όψεις σύνθετης ρητίνης ή αλλιώς bonding.

Απλώς έχουν μεγαλύτερο ποσοστό θραύσης σε σχέση με τις όψεις πορσελάνης. Στις περιπτώσεις που ένα πρόσθιο δόντι εμφανίζει σημαντική απώλεια οδοντικής ουσίας, τότε συνιστούμε την αποκατάσταση του με ολοκεραμική στεφάνη (θήκη).

Close Menu
ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ