Skip to main content

Αισθητική Οδοντιατρική: Τι είναι & Πώς μας βοηθάει;

Η Αισθητική Οδοντιατρική ενισχύει την αυτοπεποίθηση μας, την εξωστρέφεια, την σιγουριά, την γοητεία μας. Βελτιώνει άμεσα και θεαματικά την εικόνα που προσλαμβάνουν οι γύρω μας από το άτομο μας. Δεν υπάρχει πιο σπουδαία αισθητική παρέμβαση πάνω μας από αυτήν που αφορά το χαμόγελο μας !!!

Νέες τεχνικές εξατομίκευσης, κεραμικά υλικά, ψηφιακός σχεδιασμός διαχείριση των ούλων αλλά και των πέριξ του στόματος μαλακών ιστών μπορούν πλέον να μας χαρίσουν αυτό που ο καθένας μας αξίζει. Υγεία και αισθητική καθώς το ένα συνεργάζεται απόλυτα με το άλλο.

Στο ιατρείο μας, η αισθητική οδοντιατρική δεν αποτελεί ειδική παροχή, καθώς σε όλους τους ασθενείς εφαρμόζονται με τον ίδιο ζήλο οι αρχές, τεχνικές και υλικά αισθητικής οδοντιατρικής. Είτε πρόκειται για μία έμφραξη, είτε για μία γέφυρα, είτε για την αποκατάσταση ολόκληρου του στόματος (makeover).

Dr. Μαρίλη Φτούλη DDS

Οδοντίατρος – Ειδικός Εμφυτευματολόγος

Βιογραφικό

Όψεις Ρητίνης

Οι όψεις ρητίνης αποτελούν τη λιγότερο επεμβατική αισθητική εργασία, κατά τη διάρκεια της οποίας αφαιρείται ελάχιστη ή καθόλου οδοντική ουσία από την πρόσθια επιφάνεια των δοντιών και στη συνέχεια αντικαθίσταται από ένα στρώμα υλικού, τη συνθετική ρητίνη. Οι όψεις ρητίνης έχουν την ίδια εμφάνιση και λειτουργικότητα ενός φυσικού δοντιού, βελτιώνοντας έτσι την αισθητική του χαμόγελου και προστατεύοντας την επιφάνεια των δοντιών.

Οι όψεις ρητίνης χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Η πρώτη είναι οι άμεσες όψεις ρητίνης, που κατασκευάζονται στο ιατρεία με τη βοήθεια ενός κλειδιού σιλικόνης. Η δεύτερη κατηγορία είναι οι έμμεσες όψεις ρητίνης, που κατασκευάζονται στο οδοντοτεχνικό εργαστήριο και στη συνέχεια συγκολλούνται με ειδική κόλλα πάνω στο δόντι.

Δείτε Περισσότερα

Όψεις Πορσελάνης

Οι όψεις πορσελάνης είναι πολύ λεπτές προσθετικές εργασίες που συγκολλούνται στην εξωτερική επιφάνεια των μπροστινών συνήθως δοντιών. Στόχος είναι η βελτίωση του σχήματος, του χρώματος και της θέσης τους.

Οι όψεις πορσελάνης κατασκευάζονται από ένα κεραμικό υλικό που είναι πιο ανθεκτικό από τη σύνθετη ρητίνη και μιμούνται οπτικά τα φυσικά δόντια του ασθενούς, διαθέτοντας ανάγλυφα χαρακτηριστικά που είναι απολύτως ίδια. Η εμπειρία του οδοντοτεχνίτη παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, ενώ οι όψεις πορσελάνης αποτελούν το κλειδί για ένα υπέροχο και λαμπερό χαμόγελο.

Δείτε Περισσότερα
Οδοντίατρος - Ειδικός Εμφυτευματολόγος

Dr. Μαρίλη Φτούλη DDS

  • Οδοντίατρος, Ειδικός Εμφυτευματολόγος, με εξειδίκευση στην Αισθητική Οδοντιατρική.
  • Απόφοιτος του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
  • Μεταπτυχιακές σπουδές στην Εμφυτευματολογία στο Τufts University της Μασαχουσέτης (ΗΠΑ) και στην Αισθητική Οδοντιατρική στο Πανεπιστήμιο Νέας Υόρκης (ΗΠΑ).
  • Μέλος της Αμερικανικής Εταιρείας Οστεοενσωμάτωσης.
  • Invisalign Certified (Ορθοδοντική με διάφανους αόρατους νάρθηκες).
  • Εξωτερικός Συνεργάτης στο Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center.

Λεύκανση Δοντιών

Η επαγγελματική λεύκανση δοντιών είναι μια απλή, ασφαλής και αποτελεσματική διαδικασία για να ανανεωθεί και να λάμψει το χαμόγελό του ασθενούς.

Στόχος είναι η καταπολέμηση του αποχρωματισμού και των λεκέδων από το κάπνισμα ή την κατανάλωση καφέ, τσαγιού ή κρασιού.

Η λεύκανση δοντιών είναι η ιδανική λύση για ένα άμεσα πιο λαμπερό και εντυπωσιακό χαμόγελο.

Δείτε Περισσότερα

Κοσμήματα Δοντιών - Strass

Η κλασική αξία ενός όμορφου και λαμπερού χαμόγελου είναι διαχρονική, καθώς προκαλεί ακαταμάχητη έλξη. Τα διακοσμητικά οδοντικά strass, όπως και όλα τα κοσμήματα δοντιών, είναι μια καλαίσθητη και ακίνδυνη παρέμβαση που χαρίζουν ένα αστραφτερό και άκρως ελκυστικό χαμόγελο.

Η πρακτική της διακόσμησης των δοντιών ξεκινά από τα αρχαία χρόνια, καθώς σε αρκετούς αρχαίους πολιτισμούς τα κοσμήματα δοντιών χρησιμοποιούνταν είτε για διακόσμηση, είτε για να καλύψουν χαλασμένα δόντια.

Δείτε Περισσότερα

Πλαστική Ούλων

Η πλαστική ούλων ή αλλιώς ουλοπλαστική συμβάλλει στην αισθητική και λειτουργική αποκατάσταση της γραμμής των ούλων, όταν αυτά είτε έχουν υποχωρήσει από διάφορες παθολογικές αιτίες, είτε υπερκαλύπτουν τα δόντια του ασθενούς με αποτέλεσμα να καταστρέφεται το χαμόγελό του.

Πρόκειται για λεπτές χειρουργικές διαδικασίες που έχουν ως βασικό τους στόχο να βελτιώσουν την αισθητική εμφάνιση των ιστών της στοματικής κοιλότητας. Φυσικά, σε πολλές περιπτώσεις, η πλαστική ούλων χρησιμοποιείται και για λειτουργικούς λόγους, καθώς χρειάζεται να γίνουν υγιείς και μακροχρόνιες αποκαταστάσεις (στεφάνες, εμφυτεύματα, σφραγίσματα, γέφυρες).

Δείτε Περισσότερα

Ολοκεραμικές Στεφάνες - Θήκες

Οι Ολοκεραμικές Στεφάνες-Θήκες είναι αποκαταστάσεις από πορσελάνη που αντικαθιστούν όλο το δόντι και όχι μόνο ένα μέρος του ή κάποια επιφάνειά του.

Δεν χρειάζεται κάποιο μεταλλικό υπόβαθρο προκειμένου να στηριχθούν, ενώ τοποθετούνται συνήθως σε μπροστινά δόντια, στη γραμμή του χαμόγελου, όταν ο ασθενής επιθυμεί να προσδώσει μια τέλεια αισθητική εικόνα στο στόμα, χωρίς χρωματικές δυσμορφίες ή μορφολογικά προβλήματα.

Δείτε Περισσότερα
Close Menu
ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ