Skip to main content

Mini Lift: Τι Είναι & σε Ποιους Απευθύνεται

Το Mini Lift είναι μια παραλλαγή του κλασικού lifting προσώπου που έχει ως βασικό χαρακτηριστικό του την μικρή προσπέλαση, η οποία γίνεται από μικρής έκτασης τομή. Το αποτέλεσμα είναι απόλυτα φυσικό και φαίνεται σε άμεσο χρονικό διάστημα. Το Mini Lift γίνεται με τοπική αναισθησία ενώ η αφαίρεση των ραμμάτων γίνεται μετά από 5 ημέρες.

Η αποθεραπεία είναι μικρότερη από ότι του κλασικού lifting, και η συγκεκριμένη τεχνική είναι εξαιρετικά αποτελεσματική όταν υπάρχει η κατάλληλη ένδειξη. Είναι σκόπιμο η επέμβαση να εφαρμόζεται μόνο σε κατάλληλα περιστατικά, ώστε οι ασθενείς να ωφεληθούν από το Mini Lift.

Oralis Dental Center

Διατηρήστε Μια Νεανική Όψη

Mini Lift Αναίμακτο
Mini Lift Αναίμακτο

Ποια Είναι η Βασική Διαφορά μεταξύ του Mini Lift & του Ολοκληρωμένου Lifting

Η βασική διαφορά μεταξύ του Mini Lift και του ολοκληρωμένου lifting είναι ο λαιμός, καθώς στο mini lift, εξαιτίας των περιορισμένων τομών, δεν υπάρχει επαρκής προσπέλαση ώστε να διορθωθεί η χαλάρωση του λαιμού, παρά μόνο στο ανώτατο τμήμα του.

Επίσης, η μέθοδος αυτή δεν είναι η κατάλληλη για ασθενής που παρουσιάζουν υπερβολική χαλάρωση του δέρματος, καθώς σε αυτές τις περιπτώσεις είναι απαραίτητη η επέκταση των τομών προκειμένου να γίνει αφαίρεση της περίσσειας του δέρματος.

Η προτεινόμενη ηλικία για Το Mini Lift είναι 45-55 ετών. Όμως, σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι δυνατό η επέμβαση να πραγματοποιηθεί και σε μεγαλύτερες ηλικίες, με την προϋπόθεση ότι η χαλάρωση του λαιμού και του δέρματος το επιτρέπει.

Το Mini Lift μπορεί να συνδυαστεί και με άλλες παρεμβάσεις του προσώπου, με βασικό στόχο να δοθεί ένα συνολικά άρτιο και φυσικό αποτέλεσμα, δημιουργώντας μια αρμονική εικόνα. Αυτό επιτυγχάνεται με το να εμφανίζει όλο το πρόσωπο μια ηλικία και να μην υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ των διαφόρων περιοχών.

Mini Lift: Ποια Είναι η Διαδικασία

Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα του Mini Lift είναι ότι διενεργείται άφοβα με τοπική αναισθησία, καθώς χρονικά δεν ξεπερνάει τις δύο ώρες. Φυσικά είναι δυνατό να πραγματοποιηθεί μέθη ή ακόμα και γενική αναισθησία, ωστόσο και πάλι η ανάρρωση είναι πιο άμεση συγκριτικά με το κλασσικό lifting. Προκειμένου η διαδικασία να στεφθεί με επιτυχία, βασική προϋπόθεση είναι να υπάρχει η κατάλληλη ένδειξη καθώς και ο απαραίτητος προεγχειρητικός σχεδιασμός, ώστε να υπάρχει αποτελεσματική αντιμετώπιση της χαλάρωσης. 

Στο Mini Lift ισχύουν οι ίδιοι κανόνες με το lifting. Η χαλάρωση των μαλακών ιστών αντιμετωπίζεται εσωτερικά, επαναφέροντας τις ανατομικές δομές σε υψηλότερη θέση και στηρίζοντάς τες με εσωτερικά ράμματα. Η προσπέλαση πραγματοποιείται από μια μικρής έκτασης τομή μπροστά ακριβώς από το αυτί. Η συγκεκριμένη τομή αρχίζει μερικά εκατοστά πάνω από το αυτί στο τριχωτό της κεφαλής και κατεβαίνει οριακά μπροστά από τον τράγο, συνεχίζοντας μέχρι το λοβό. Δεν επεκτείνεται πίσω από το αυτί, όπως συμβαίνει στο κλασσικό lifting.

Μέσως της μικρής αυτής προσπέλασης υπάρχει αποτελεσματική αντιμετώπιση της χαλάρωσης στο οβάλ του προσώπου όπως και στα ζυγωματικά και τα μάγουλα. Το αποτέλεσμα είναι η περίσσεια του δέρματος να μετατοπιστεί προς τα πάνω και με αυτόν τον τρόπο, συνήθως είναι δυνατό να αφαιρεθούν μέχρι και 2 εκατοστά δέρματος, δίχως να επεκτείνονται οι ουλές. Συγχρόνως, είναι δυνατό να αφαιρεθεί λίπος με λιποαναρρόφηση, είτε να προστεθεί με λιπομεταφορά. Αυτό συμβαίνει προκειμένου να ελαφρύνει ένα βαρύ πρόσωπο ή να πραγματοποιηθεί μια αναδόμηση όγκου εκεί όπου είναι απαραίτητο. Μετά την επέμβαση συνήθως τοποθετείται μια παροχέτευση για 24 ώρες.

Mini Lift: Τι Περιλαμβάνει η Αποθεραπεία Μετά την Επέμβαση

Μετά την επέμβαση, τοποθετείται μια ειδική επίδεση που συμβάλλει στο να περιοριστεί το οίδημα της περιοχής. Τόσο η επίδεση όσο και η παροχέτευση αφαιρούνται την επόμενη ημέρα, ενώ ο ασθενής επιστρέφει την ίδια μέρα στο σπίτι του με αντιβιοτική κάλυψη και ήπια παυσίπονα. Ο πόνος είναι ελάχιστος και περιορισμένος και θυμίζει περισσότερο τράβηγμα στο πρόσωπο. Το οίδημα αρχίζει να εμφανίζεται την επόμενη ημέρα από το χειρουργείο και σταδιακά αυξάνεται μέχρι και την πέμπτη ημέρα, ενώ υποχωρεί μετά την πρώτη εβδομάδα από το Mini Lift.

Ο ασθενής μπορεί να κυκλοφορήσει πρακτικά εκτός σπιτιού ήδη από την πέμπτη μετεγχειρητική ημέρα, όταν δηλαδή αφαιρεθούν τα ράμματα και επιτρέπεται να λουστεί άφοβα. Οι εκχυμώσεις είναι σχετικά περιορισμένες και εμφανίζονται κυρίως στην περιοχή των παρειών, ενώ είναι δυνατό να καλυφθούν με concealer. Σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις, όταν ο ασθενής έχει έτσι κι αλλιώς την τάση να μελανιάζει, η αποθεραπεία είναι πιθανό να διαρκέσει λίγο παραπάνω. 

Το αποτέλεσμα είναι ήδη ορατό αμέσως μετά το mini lift και σταδιακά, όσο υποχωρεί το οίδημα, ολοκληρώνεται ακόμα περισσότερο. Συνήθως χρειάζονται περίπου 5 ημέρες ώστε να φύγει πλήρως το οίδημα και να διαμορφωθεί η τελική εικόνα του προσώπου. Το επιθυμητό και αναμενόμενο τελικό αποτέλεσμα είναι η μειωμένη χαλάρωση των παρειών και ο ανασχηματισμός του οβάλ του προσώπου, προσδίδοντας του μια πιο φρέσκια και νεανική εμφάνιση. 

Close Menu
ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ