Skip to main content

Αναίμακτη Βλεφαροπλαστική: Τι Είναι

Η Αναίμακτη Βλεφαροπλαστική αποτελεί την κατάλληλη επιλογή για την αποκατάσταση της νεανικότητας του βλέμματος του ατόμου. Κατά την βλεφαροπλαστική, αφαιρείται το περιττό, χαλαρωμένο δέρμα του πάνω βλεφάρου όπως και οι σακούλες από το κάτω, κι έτσι επανέρχεται η υπέροχη νεανική εικόνα της περιοφθαλμικής περιοχής και η αυτοπεποίθηση ανεβαίνει.

Η Αναίμακτη Βλεφαροπλαστική πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία και δεν υπάρχει καθόλου πόνος. Η επέμβαση χρειάζεται μόνο μια συνεδρία που πραγματοποιείται στο άνετο και φιλικό περιβάλλον του ιατρείου μας και διαρκεί μόλις μια ώρα. Η ανάρρωση είναι ταχύτατη και η αποθεραπεία είναι σύντομη και ανώδυνη.

Oralis Dental Center

Αποκτήστε Ξεκούραστο Βλέμμα

Αναίμακτη Βλεφαροπλαστική
Αναίμακτη Βλεφαροπλαστική

Με την πάροδο του χρόνου και συνδυαστικά με τις συνήθειες του κάθε ατόμου αλλά και την γενετική προδιάθεση, οι ιστοί των βλεφάρων ατροφούν. Έτσι, το δέρμα, ο μυς και ο συνδετικός ιστός χαλαρώνουν και το λίπος “προβάλλει προς τα εμπρός”. Το αποτέλεσμα είναι η επιδερμίδα του προσώπου να δείχνει χαλαρωμένη δημιουργώντας “σακούλες”, ενώ συγχρόνως το βλέμμα δείχνει διαρκώς κουρασμένο. Η εμφάνιση του ατόμου επηρεάζεται αρνητικά, το ίδιο και η ψυχολογία του.

Μέσω της βλεφαροπλαστικής επιτυγχάνεται η αφαίρεση της περίσσειας του δέρματος, η αφαίρεση ή αναδιάταξη του λίπους, καθώς και η τόνωση του μυός.

Τι Περιλαμβάνει η Βλεφαροπλαστική

Η Αναίμακτη Βλεφαροπλαστική στα άνω βλέφαρα συνιστάται όταν το άτομο νιώθει τα βλέφαρά του βαριά κι αυτό τον εμποδίζει στις καθημερινές του συνήθειες, όπως η οδήγηση, η ανάγνωση και το μακιγιάζ. Η νέα τεχνική που εφαρμόζεται στο ιατρείο μας αποτελεί έναν μοναδικό συνδυασμό βλεφαροπλαστικής και ανόρθωσης φρυδιού, κάτι που πραγματοποιείται μέσα από την ίδια τομή. Έτσι γίνονται δύο χειρουργεία στον ίδιο χρόνο. 

Πλέον, η χειρουργική οδηγείται σε όλο και λιγότερο επεμβατικές τεχνικές, κι έτσι η ανάγκη για νοσηλεία πλέον εκλείπει. Ο ασθενής μπορεί να προσφέρει την ανανέωση και τη νεανικότητα που επιθυμεί στο βλέμμα του, κατευθείαν μέσα στο ιατρείο μας χωρίς την αναμονή και το άγχος που προκαλεί το νοσοκομειακό περιβάλλον. Η άνω βλεφαροπλαστική διαρκεί περίπου 45 λεπτά με μια ώρα και τα αποτελέσματα είναι μόνιμα και άμεσα. Αυτό διαφοροποιεί τη συγκεκριμένη επέμβαση πάνω βλεφαροπλαστικής οι οποίες απαιτούν πολλαπλές συνεδρίες και έχουν αμφίβολο και βραχύβιο αποτέλεσμα. 

Συγκεκριμένα, η άνω βλεφαροπλαστική είναι ελάχιστα έως καθόλου επεμβατική. Η τοπική αναισθησία συμβάλει στο να εκτελεστεί η επέμβαση με απόλυτη ασφάλεια και έλεγχο πάνω στο μετεγχειρητικό αποτέλεσμα. Η ταυτόχρονη ανόρθωση φρυδιών αποτελεί μια καινούρια επαναστατική τεχνική ανόρθωσης των φρυδιών μέσα από την ίδια τομή που πραγματοποιείται στην άνω βλεφαροπλαστική. Έτσι, το άτομο αποκτά το βλέμμα που του αξίζει, καθώς ένα πεσμένο φρύδι επηρεάζει αρνητικά τη συνολική εικόνα του βλέμματος. 

Όσον αφορά την Αναίμακτη Βλεφαροπλαστική στα κάτω βλέφαρα, αποτελεί την οριστική λύση στο πρόβλημα της “σακούλας” κάτω από τα μάτια. Με την κάτω βλεφαροπλαστική αφαιρούνται οι ενοχλητικές και αντιαισθητικές “σακούλες” που φουσκώνουν τα κάτω βλέφαρα, ενώ η σύγχρονη τεχνική που χρησιμοποιείται περιλαμβάνει μια επέμβαση χωρίς καθόλου τομές στο δέρμα, χωρίς πόνο και χωρίς την ανάγκη για νοσοκομείο. Η νέα τεχνική της διεπιπεφυκωτικής κάτω βλεφαροπλαστικής συμβάλλει στο να εκμηδενιστεί ο κίνδυνος της παραμόρφωσης του κάτω βλεφάρου, μια επιπλοκή που ήταν αρκετά συχνή με τις παλαιότερες τεχνικές. 

Ουσιαστικά, η βλεφαροπλαστική πραγματοποιείται σε μια συνεδρία χωρίς γενική αναισθησία, χωρίς την ανάγκη της νοσηλείας, προσδίδοντας ένα μόνιμο αποτέλεσμα ανανέωσης του βλέμματος και απόλυτη φυσικότητα χωρίς επιπλοκές. Η τεχνικές που χρησιμοποιούνται στο ιατρείο μας είναι ανώδυνες, ασφαλείς και ελάχιστα επεμβατικές, ενώ υπάρχει η δυνατότητα ταυτόχρονης ανόρθωσης των φρυδιών. Το τελικό αποτέλεσμα είναι άμεσο και εντυπωσιακά άρτιο

Το αποτέλεσμα της κάτω βλεφαροπλαστικής είναι μόνιμο και εντυπωσιακό, καθώς ο ασθενής απαλλάσσεται πλήρως από τις ενοχλητικές “σακούλες” που προσδίδουν στο βλέμμα μια μόνιμα κουρασμένη έκφραση. Η επέμβαση είναι εύκολη και δεν είναι καθόλου επώδυνη ούτε προκαλεί δυσφορία. Πραγματοποιείται χωρίς τομές με την υπερσύγχρονη και επαναστατική τεχνική της διεπιπεφυκωτικής κάτω βλεφαροπλαστικής, κάτι που σημαίνει ότι δεν υπάρχουν καθόλου ουλές και ράμματα.

Βλεφαροπλαστική: Ποια Είναι η Διαδικασία

Κατά τη διάρκεια της άνω βλεφαροπλαστικής, ο χειρουργός αφαιρεί την περίσσεια του δέρματος και του λίπους μέσω μιας καλά κρυμμένης μικρής τομής στο δέρμα. Συγχρόνως, αναδιατάσσει τον μυ και το διάφραγμα του κόγχου. Με αυτόν τον τρόπο πετυχαίνει μια πιο νεανική και “ξεκούραστηεμφάνιση, ενώ ταυτόχρονα ανορθώνει και το φρύδι

Η βλεφαροπλαστική κάτω βλεφάρων, αναλόγως και των ενδείξεων που υπάρχουν, περιλαμβάνει μια γκάμα τεχνικών ως προς την προσπέλαση. Υπάρχει η επιλογή να πραγματοποιηθεί το χειρουργείο είτε μέσω μιας ανεπαίσθητης τομής στο δέρμα του κάτω βλεφάρου, είτε μέσω μιας τομής του επιπεφυκότα από την μέσα μεριά του κάτω βλεφάρου. Το βασικό στάδιο του χειρουργείου αποτελείται από την αφαίρεση ή την αναδιάταξη των διαμερισμάτων του λίπους, που δημιουργούν τις “σακούλες”. 

Όσον αφορά την μετεγχειρητική περίοδο αποθεραπείας από το χειρουργείο, μέσα στις πρώτες 2-3 ημέρες εγκαθίσταται οίδημα στην περιοφθαλμική περιοχή το οποίο αρχίζει να υποχωρεί από την τέταρτη ημέρα κι έπειτα. Την πέμπτη ημέρα μετά την επέμβαση αφαιρούνται τα ράμματα, ενώ σε 1-2 εβδομάδες έχουν υποχωρήσει πλήρως τυχόν μώλωπες και οίδημα. Συνήθως, οι ουλές της βλεφαροπλαστικής είναι δυσδιάκριτες. Αυτό  συμβαίνει λόγω της εξαιρετικής ποιότητας επούλωσης της περιοχής, της απώλειας τάσης στο τραύμα, και της στρατηγικής τοποθέτησης των ουλών σε φυσική πτυχή του δέρματος. 

Σε κάθε περίπτωση, ο ασθενής καλό θα ήταν να χαλαρώσει για 2-3 ημέρες αμέσως μετά την βλεφαροπλαστική και να προγραμματίσει μια μικρή άδεια από την εργασία του ώστε να ξεκουραστεί και να αποφύγει τις έντονες κινήσεις. Την επόμενη ημέρα από το χειρουργείο ο ασθενής μπορεί να λουστεί κανονικά, ενώ από την πέμπτη μετεγχειρητική ημέρα που αφαιρούνται τα ράμματα μπορεί να επιστρέψει και πάλι στις καθημερινές του δραστηριότητες, με μόνη εξαίρεση την έντονη άσκηση. Μετά από 3-4 εβδομάδες από την επέμβαση, το μόνο που μένει είναι ένα άρτιο, όμορφο, νεανικό και φυσικό αποτέλεσμα.

Close Menu
ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ